Exquando viert 5-jarig bestaan en zet ontwikkeling in Europa verder

Waver, 15 september 2014 – Exquando viert zijn 5 eerste jaren van activiteit in België. Sinds de oprichting in 2009 is Exquando uitgegroeid tot een referentie voor professionele diensten voor contentbeheer en het beheer van technische documentatie van engineeringprojecten.  

Professionalisering van het informatiebeheer

Contentbeheer is zowel voor bedrijven als voor de overheid een prioriteit geworden. Ze worden met drie grote uitdagingen geconfronteerd: de aanhoudende groei van het volume aan informatie, de talloze systemen voor beheer on-site en in de cloud en de groeiende traceerbaarheidsbehoeften om te beantwoorden aan de auditvereisten en de nieuwe reglementeringen.

Tegelijk stellen we vast dat de bedrijven zijn overgeschakeld van een beslissingsmodel op basis van ervaring naar een model op basis van informatie. Die methode vereist een actief beheer van de documenten. Als de juiste documenten op het juiste moment beschikbaar zijn voor de juiste persoon, kunnen de juiste beslissingen elkaar opvolgen!” zegt  Marc Ansoult, algemeen directeur van Exquando. “Onze rol is bedrijven te helpen bij het structureren en classificeren van de documenten en het configureren van de beheerssystemen. In overleg met het bedrijf bepalen we ook de regels die de medewerkers in staat stellen om de noodzakelijke informatie optimaal op te slaan en terug te vinden.

De ontwikkeling van Exquando gaat in stijgende lijn

Na de oprichting in 2009 is Exquando gedurende 5 jaar onafgebroken gegroeid en overgegaan van 3 naar 25 medewerkers. Voor 2014 wordt een omzetgroei van meer dan 10% verwacht. Marc Ansoult besluit: “Ter gelegenheid van deze verjaardag willen we al onze klanten en medewerkers van harte danken voor hun vertrouwen.

Exquando wil zich verder ontwikkelen door zijn activiteiten in Vlaanderen, Frankrijk en  Luxemburg te versterken en uit te breiden naar andere gereglementeerde sectoren.”

LinkedIn Facebook

We do not collect personal data via this website. Every data provided to us through the contact forms of this website is used to facilitate routine contact and operational work.
Data is held securely and is subject to access controls.
For any question related to our Data Protection Policies and process, please contact us at